09133044405

انواع HMI

انواع HMI

در این مقاله به بررسی انواع HMI پرداخته میشود. خوب است بدانید که رابط انسان و ماشین یا HMI بخشی است که به عنوان رابط بین اپراتور و فرآیند یا قطعه ای از ماشین آلات استفاده می شود. این یک رابط گرافیکی است که امکان کنترل کامل دستگاه را از یک داشبورد واحد فراهم می کند.

آنها تقریباً در تمام تجهیزاتی که در دنیای تولید و فرآیندهای صنعتی با آنها روبرو می شوید یافت می شوند. یک راه خوب برای در نظر گرفتن آن به عنوان داشبوردی برای اپراتور است که متغیرهای ماشین را نمایش می دهد که می تواند پارامترهایی مانند تایمر، نقاط سوئیچ را تنظیم کند و همچنین می تواند برای عیب یابی استفاده شود. یکی دیگر از کاربردهای HMI نمایش آمار تولید مانند نرخ اجرا، KPI و نظارت بر ورودی ها و خروجی ها است.

در واقع هر صفحه الکترونیکی که بین کاربر و دستگاه ارتباط برقرار کند HMI نامیده می شود اما به طور کلی بیشترین کاربرد این کلمه در فرآیندهای صنعتی است. تنظیمات انجام شده در صنعت توسط HMI می تواند به شکل های زیر باشد:

  • نمایش تصویری دیتا
  • دنبال کردن علامت ها، فرآیند و زمان تولید
  • مونیتور کردن ورودی و خروجی ماشین آلات

بیشتر بخوانید مقاله انواع HMI : كنترلر دمای دلتا 

انواع HMI

HMI با استفاده از یک نرم افزار اطلاعات عملکردی فرآیند صنعتی را در اختیار کاربر قرار می دهد و دستورات کنترلی را از اپراتور دریافت می کند. معمولاً اطلاعات به صورت گرافیکی بر روی HMI نمایش داده می شود.

HMI برای نظارت بر ورودی و خروجی ماشین ها، نمایش بصری داده ها و زمان مشاهده، فرآیند کار و برچسب ها استفاده می شود.

پنل‌های HMI به کاربر اجازه می‌دهند تا قدم بگذارد و شروع کند، تنظیمات نقطه را تنظیم کند و عملکردهای دیگری را برای تنظیم و تعامل با سیستم کنترل انجام دهد. از آنجایی که اساس کار HMI نرم افزاری است، سیم کشی از سیستم حذف می شود، بنابراین انجام تنظیمات برای کاربر بسیار آسان خواهد بود.

انواع HMI

HMI امکان مدیریت انواع کنترل و تجسم فرآیندها را فراهم می کند. ساده ترین نوع آن مدل هایی است که ورودی از طریق صفحه نمایش لمسی وارد می شود و پیشرفته ترین نوع آن کنترل پنل هایی است که برای سیستم های اتوماسیون صنعتی بسیار پیچیده استفاده می شود.

  • HMI کی پد دار

همانطور که از نام این HMI پیداست، این مدل نوعی کنترل پنل با دکمه های نصب شده بر روی آن است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. بسیاری از کارخانه ها از این مدل HMI برای افزایش کارایی و تولید خود استفاده می کنند. با استفاده از این مدل HMI، کاربر می تواند دستورات مختلفی را به یک یا چند ماشین تنها با یک رابط کاربری آسان صادر کند. هنگامی که تمام دستورات در یک مکان جمع آوری شوند، کنترل دستی دستگاه توسط اپراتور بسیار راحت خواهد بود.

  • HMI کنترل داده

این نوع HMI برای جمع آوری داده ها استفاده می شود، این اطلاعات بسته به تصمیم کاربر می تواند به چاپگر یا کامپیوتر منتقل شود. این از HMI در مواردی استفاده می شود که با داده های زیادی روبرو هستیم. اگر در فرآیندی نیاز به جمع آوری داده ها از ماشین ها یا تجهیزات باشد، از این نوع HMI استفاده می شود.

  • HMI ناظر

نوع سوم HMI از نوع Supervisor HMI است که معمولا با سیستم عامل ویندوز کار می کند. استفاده از این نوع HMI به دلیل داشتن صفحه نمایش گرافیکی و لمسی، بالاترین سطح تعامل کاربر را با ماشین آلات و فرآیند فراهم می کند. البته این نوع HMI رایج ترین نوع HMI است.

معرفی انواع برند HMI

HMI یا صفحه نمایش صنعتی یکی از پرکاربردترین اینترفیس های دنیاست که برای نظارت بر پارامترهای مختلف و یا انجام تنظیمات استفاده می شود. این نمایشگرها دارای رابط های گرافیکی قوی برای دستور دادن به PLC هستند و به دلیل خودکار بودن کار، ارتباط کاربر را بسیار آسان کرده و از بروز خطا در سیستم جلوگیری می کنند.

1- اچ ام آی زیمنس

زیمنس یک برند آلمانی است که یکی از بهترین تولیدکنندگان HMI است. سیستم های نرم افزاری مورد استفاده برای HMI های زیمنس بسته به هر مدل متفاوت است. اما با نام های Wincc، Wincc Flexible و Tia Portal شناخته می شوند. به طور کلی مدل های مختلف HMI زیمنس در 2 زیر مجموعه قرار می گیرند که مشخصات هر کدام به شرح زیر است:

  • HMI PC Based که صفحه نمایش آن همان مانیتور کامپیوتر است و معمولا در اتاق کنترل قرار می گیرد.
  • پایه پنل HMI که در آن از یک پنل برای مانیتورینگ استفاده می شود و معمولاً به عنوان زیرمجموعه ای از PC Base استفاده می شود.

علاوه بر این طبقه بندی، HMI زیمنس بر اساس کارایی و قابلیت های خود در 4 دسته Basic، Comfort، Mobile و Keypad دسته بندی می شود که سری Comfort را می توان بهترین گزینه دانست. برای خرید انواع HMI زیمنس و یا اطلاع از قیمت آن می توانید روی لینک قیمت خرید HMI کلیک کنید.

بیشتر بخوانید مقاله انواع HMI : قیمت صفحه نمایش دلتا

انواع HMI

2- اچ ام آی دلتا

نوع دیگری از برند HMI که در بازار امروزی طرفداران زیادی دارد، تولید دلتا است که در واقع یک برند تایوانی است. این برند علاوه بر نمایشگرهای صنعتی، انواع دیگری از محصولات مانند دلتا پی ال ​​سی را ارائه می دهد که برای خرید می توانید روی لینک آن کلیک کنید. دلتا HMI نیز مانند زیمنس در سری های مختلف موجود است که عبارتند از:

  • سری DOP100 که می‌تواند به لپ تاپ و PC متصل شده و با 16 زبان مختلف کار کند.
  • سری استاندارد که دو مجموعه پورت داخلی دارد و می‌تواند به شبکه اترنت هم متصل شود.
  • سری DOP-W ابعاد بزرگی دارد و مناسب صنایع سنگین است. این نمایشگر صنعتی می‌تواند از 16 زبان پشتیبانی کرده و دارای پورت‌های سریال و یو اس بی است.
  • سری TP70P که دارای یک پی ال سی داخلی است و می‌تواند 4 مدل تنظیمات ورودی و خروجی را ارائه دهد.
  • سری DOP-B که به دلیل داشتن درجه حفاظتی IP65 برای کار در محیط‌های آلوده صنعتی بسیار مناسب است.

3- اچ ام آی فتک

نوع دیگری از برند HMI به نام فتک معروف است که نمایشگرهای TFT-LCD را به بازار عرضه می کند. مزیت بزرگ HMI Fatak پشتیبانی از زبان فارسی و قابلیت نصب کنترلر و PLC یکپارچه است. علاوه بر این، تمامی درگاه های ارتباطی ایزوله شده اند تا مدارهای داخلی آنها در اثر رطوبت یا ذرات جامد آسیب نبیند.

4- اچ ام آی اشنایدر

اشنایدر HMI یا اشنایدر الکتریک نوعی برند HMI است که از نظر سخت افزاری به راحتی نصب می شود و دارای سیستم عیب یابی است. به همین دلیل ماندگاری بالایی دارد و حتی در محیط هایی که سیم کشی استاندارد ندارند نیز می تواند کار کند. این نوع HMI می تواند با انواع کنترلرهای Modicon کار کند و به دلیل طراحی بسیار مقاوم در محیط های سخت قابل استفاده است.

5- اچ ام آی امرون

OMRON HMI نوعی برند HMI است که راه اندازی و پیکربندی آن بسیار آسان است و از تمامی زبان های اروپایی و آسیایی پشتیبانی می کند. این برند به دلیل ظرفیت حافظه بالا و پشتیبانی از PLC های برندهای دیگر به همراه وضوح کامل و امکان دانلود یا چاپ اطلاعات بسیار مناسب برای صنایع می باشد. در حال حاضر پرکاربردترین سری های Emron HMI در بازار NBYW-TW00B، NBYW-TW01B و NB10W-TW01B هستند.

6- اچ ام آی میتسوبیشی

میتسوبیشی را می توان یکی دیگر از انواع برند HMI دانست که به دلیل تولید محصولات اقتصادی و استاندارد در بازار شهرت زیادی پیدا کرده است. این برند ژاپنی نمایشگرهای صنعتی خود را به گونه ای تولید کرده است که به راحتی سفارشی می شوند و با نرم افزار GT SoftGOT کار می کنند. در حال حاضر مدل های Gt21، Gt27 و Gt25 در بین HMI های تولید شده توسط برند میتسوبیشی محبوب ترین ها هستند.

7- اچ ام آی پنل مستر

Master یکی از بهترین برندهای نمایشگر صنعتی در بازار است که می تواند 500 پروتکل ارتباطی صنعتی PLC را پشتیبانی کند. این مدل از برندهای HMI دارای عملکرد ویژه ای به نام واچ داگ است که می تواند تا حد زیادی از به هم ریختن تنظیمات جلوگیری کند. از طرفی از طریق صفحه نمایش لمسی به راحتی می توانید روشنایی صفحه را کنترل کنید و یا به راحتی در عرض چند ثانیه برنامه را تغییر دهید. حتی می توانید ابزار توسعه PM Designer را روی ویندوز 7 تا 10 نصب کنید و با استفاده از Master Panel HMI از آن استفاده کنید. در حال حاضر سری های PT، PV، PL و PM HMI Panel Master در بازار موجود است.

8- اچ ام آی ABB

شرکت ABB یکی دیگر از انواع برند HMI است که در زمینه تولید انواع محصولات اتوماسیون صنعتی فعالیت می کند. محصولات تولید شده توسط این برند به راحتی می توانند دستورات متنی را از طریق صفحه کلید CAN دریافت کنند و دارای صفحه نمایش هایی با سایزهای 7، 10.4 و 15 اینچ هستند. محصول اصلی ABB یک HMI جمع و جور است که مبتنی بر رایانه شخصی است و رابط کاربری بسیار ساده ای دارد.

9- اچ ام آی فلکسم

از دیگر انواع برندهای HMI می توان به فلکسم اشاره کرد که از نظر قیمت کاملا مقرون به صرفه بوده و در کنار آن کاتالوگ های آموزشی به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه می شود. این نوع HMI می تواند با تمام PLC هایی که در بازار موجود است ارتباط برقرار کند و رابط کاربری بسیار آسانی دارد. در حال حاضر Flexem HMI در سری های اقتصادی، خازنی، فلزی، قابل حمل و صفحه کلید موجود است.

بیشتر بخوانید مقاله انواع HMI : قیمت اینورتر دلتا 

انواع HMI

اشتراک گذاری