09133044405

انواع کنترلر پی ال سی PLC

انواع کنترلر پی ال سی PLC

در این مقاله به بررسی موضوع انواع کنترلر پی ال سی PLC پرداخته میشود. PLC مخفف Programmable Logic Controller به معنای کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی است. این قطعه در واقع نوعی کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای کنترل فرآیندهای صنعتی و تجهیزات رباتیک در انواع مختلف استفاده می شود. با استفاده از PLC می توان هر فعالیتی را که نیاز به کنترل داشته باشد به طور دقیق برنامه ریزی کرد و عیب یابی شبکه را به راحتی انجام داد.

PLC در عمل یک کنترلر نرم افزاری است که اطلاعات را به صورت باینری دریافت کرده و بر اساس برنامه ای که در حافظه خود دارد پردازش می کند. پس از آن، نتیجه این پردازش به صورت پیوست برای گیرندگان ارسال می شود. در نتیجه هر زمان که بخواهید می توانید این فرآیند پردازش را تغییر دهید و خروجی های متفاوتی دریافت کنید.

انواع کنترلر پی ال سی PLC را می توان در کارخانه های مختلف و در قسمتی از خط تولید که فرآیندهای پیچیده و خودکار در تولید محصولات درگیر است و در طرح های BMS استفاده کرد. پورت های ارتباطی صنعتی مختلفی در PLC ها وجود دارد که از طریق آن ها می توانید با سایر دستگاه های صنعتی ارتباط برقرار کنید که باعث کنترل دقیق تری بر فرآیندها می شود.

از جمله کاربردهای PLC می توان به کنترل هر ماشین و تجهیزات الکتریکی، کنترل هر سیستم خط تولید، کنترل فرمان ماشین های فرز پیشرفته و … اشاره کرد.صنایع خودرو، صنایع پلاستیک، صنایع سنگین، صنایع شیمیایی. ، صنایع غذایی، ماشین آلات و صنایع ساختمانی از دیگر کاربردهایی هستند که استفاده از PLC در آنها ضروری است.

بیشتر بخوانید مقاله انواع کنترلر پی ال سی PLC : خرید اینورتر دلتا

 

plc انواع کنترلر

مزایا و محدودیت های انواع کنترلر پی ال سی PLC

  1. قابلیت اطمینان بالا
  2. قابلیت ارتباط با کامپیوتر
  3. توانایی انجام محاسبات
  4. سرعت زیاد در اسکن کردن
  5. کوتاه بودن زمان اجرای پروژه
  6. محاسبه دقیق هزینه های پروژه
  7. برخورداری از ابعاد فیزیکی کوچک
  8. برطرف کردن سریع مشکل در آن

معرفی انواع کنترلر پی ال سی PLC

اگر به دنبال خرید PLC برای کسب و کار و تولید خود هستید و یا اگر علاقه مند به فعالیت در زمینه PLC هستید، باید با انواع آن و ویژگی های آن آشنا شوید. تنوع PLC ها در بازار بسیار زیاد است و هر کدام کارکرد خاصی دارند و برای انتخاب آنها باید موارد مختلفی از جمله تعداد ورودی و خروجی، سرعت اجرای برنامه، تعداد شمارنده و تایمرها و … در نظر بگیرید. به طور کلی PLC ها به چهار دسته کلی طبقه بندی می شوند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.

  • Mini PLC پی ال سی کوچک

Mini PLC یا به عبارت دیگر یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی مینیاتوری بسیار کوچکتر از PLC معمولی است و در صنایع کوچکتر مورد استفاده قرار می گیرد.

Mini plc: این مینی plc برای اولین بار در سال 1970 برای کمک به یک بخش کامپیوتر تازه تاسیس که به وسیله ای بیش از دست انسان برای کنترل مواد در بخش اتوماسیون نیاز داشت، طراحی شد.

مینی پی ال ​​سی یک کامپیوتر کوچک است که برای خودکارسازی مواردی مانند خطوط مونتاژ، به ویژه در کارخانه های کوچکتر، مواردی مانند روشنایی در ساختمان های کوچک یا حتی چیزهایی مانند سرگرمی استفاده می شود.

در واقع می توان گفت که مینی پی ال ​​سی ها کار PLC های معمولی را انجام می دهند اما ورودی و خروجی آن ها محدودتر بوده و حداکثر تعداد ورودی و خروجی 40 عدد می باشد.

پیچیدگی این نوع PLC نسبت به سایرین بسیار کمتر است و زمان کمتری برای انجام کار نیاز است. یک مثال خوب برای مینی پی ال ​​سی ها، کنترلر هوشمند SR است که استفاده از آن بسیار آسان است و می تواند کنترل تلفن همراه شما را در دست بگیرد.

سازندگان Mini PLC نام های مختلفی به آن می دهند. به عنوان مثال، Zen نامی است که به شرکت Emron داده شده است. زیمنس این نوع PLC را LOGO PLC نیز می نامد.

بیشتر بخوانید مقاله انواع کنترلر پی ال سی PLC : انواع اینورتر دلتا

plc انواع کنترلر

  • پی ال سی کامپکت یا مجتمع

PLC کامپکت نسبت به مینی پی ال ​​سی سایز بزرگتری دارد و تمامی اجزای آن از ورودی و خروجی گرفته تا پردازنده و منبع تغذیه در یک جعبه قرار می گیرد. تعداد ورودی و خروجی های موجود در این نوع PLC تا 300 عدد می باشد و برای استفاده در پروژه هایی که حجم زیادی ندارند مناسب می باشد.

PLC های فشرده در پروژه های اتوماسیون ساختمان و همچنین اتوماسیون کارخانه استفاده می شود. در PLC های برند زیمنس این دستگاه با نام s7-200 شناخته می شود.

  • پی ال سی ماژولار

تمامی قطعات به کار رفته در پی ال ​​سی ماژولار کاملا از یکدیگر جدا بوده و ساختار آن را می توان کاملا مخالف PLC کامپکت که تمامی اجزا در یک جعبه قرار گرفته اند در نظر گرفت. در برخی موارد امکان قرار دادن این قطعات در کنار یکدیگر وجود دارد که باز هم ارتباطی بین آنها وجود نخواهد داشت.

قابلیت پشتیبانی از ورودی ها و خروجی ها در این PLC ها نسبتا زیاد است و PLC ماژولار تا 2000 ورودی و خروجی را پشتیبانی می کند و در پروژه های بزرگ قابل استفاده است. زمانی که قصد کار با این نوع PLC را دارید باید در انتها یک قاب نصب کنید و سپس شروع به کار کنید.

  • پی ال سی رک

استفاده از rack plc در پروژه های بسیار بزرگ استفاده می شود و تعداد ورودی و خروجی ها تا 5000 عدد می رسد که ورودی و خروجی ها در این نوع PLC به ماژول مرکزی متصل می شود. PLC Rack در پروژه های پالایشگاهی و پتروشیمی که صنایع بزرگ و حساسی هستند استفاده می شود.

چگونه انواع کنترلر پی ال سی PLC مناسب انتخاب کنیم ؟

برای انتخاب یک دستگاه PLC مناسب در یک پروژه باید موارد زیر را مدنظر قرار داد:

  • دقت و سرعت انجام پروژه توسط این دستگاه
  • تعداد ورودی و خروجی های دستگاه
  • نوع بار دستگاه (جریان خروجی و ولتاژ آن)
  • نوع تغذیه دستگاه
  • مینی کنترلرهای PLC را می توان در فرآیندهایی استفاده کرد که تعداد ورودی و خروجی (I/O) محدود است و نیازی به برنامه نویسی طولانی و پیچیده نیست.
  • ساده ترین نوع این نوع دستگاه لوگو می باشد که می توان از آن برای آشنایی و شروع کار با دستگاه PLC استفاده کرد. این کنترلر سخت افزاری می تواند به خوبی در کاربردهای صنعتی با حجم کاری کم و ساده استفاده شود.

سخن پایانی

PLC ها راه حل های کنترلی قوی و انعطاف پذیری هستند که می توانند با کاربردهای متعدد سازگار شوند. به عنوان مثال، محصولات برق الکتریکی، از جمله انرژی های نو و اتوماسیون، تجهیزات ساختمان، ابزار و کنتورها، دستگاه های تبدیل توان و دستگاه های ولتاژ پایین، از کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده می کنند.

plc انواع کنترلر

اشتراک گذاری